Tavan ve Duvar Dekorasyonunda Kullanılan MDF Profiller

Tavan ve Duvar Dekorasyonunda Kullanılan MDF Profiller

Tavan ve Duvar Dekorasyonunda Kullanılan MDF Profiller

Duvar dekorasyonu uzun zamandır mimari tasarımlarda kullanılmaktadır. Bununla beraber son yıllarda ciddi bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Evlerde ve işyerlerinde estetik bir görünüm oluşturmak için duvar çıtaları, lambri ve benzeri ürünler sıklıkla kullanılmaktadır. Bu ürünlerin hammaddeleri genellikle poliüretan ve MDF olmaktadır. MDF uzun yıllardır dekorasyon ve mobilya alanlarının popüler ürünüdür. Yapı işleri ile ilgilenen birçok kişi için güvenilir kabul edilmiştir. Son yıllarda popüler kullanım alanlarının dışına çıkarak tavan ve duvar dekorasyonlarında boy göstermektedir.

MDF Nedir?

MDF malzemesi ahşap elyafın sıkıştırılmasıyla üretilir. Bu sıkıştırma sonucu sert ve dayanıklı bir hal alır. Böylece temel bir mobilya ve dekorasyon malzemesine dönüşür. Sürekli kıyaslandığı suntadan en büyük farkı çok daha sağlam ve dayanıklı olmasıdır. Bu durum MDF’yi güvenilir bir hale getirmiştir.

MDF Profilin Avantajları Nelerdir?

Ahşap liflerin sıkıştırılması sebebiyle oldukça sağlam bir yapı kazanan MDF profiller muadilleriyle kıyaslandığında çok daha uzun ömürlü olurlar. Bu sağlamlık kullanım alanının çeşitlenmesini ve MDF profillerinin işlenebilmesini sağlar. Bu işleme sayesinde MDF birçok alanda kullanıldığı gibi şekil alabilir ve boyut değiştirebilir. Bu işlemler süresince sağlam yapısı sebebiyle kırılma ya da çatlamaya maruz kalmaz.

Sağlam ve bozulmaya müsade vermeyen yapısı sebebiyle MDF ürünleri kimyasallarla bir arada kullanılabilir. Bu durum boyama gibi işlemler için uygun zemin hazırlar.

MDF’lerin bir diğer önemli özelliği organik ürünler olmasıdır. Ana malzemesi ahşap olduğu için geri dönüşüme uygundur ve geri dönüşüm sonucu üretilebilen bir üründür.

En büyük avantajlarından biri ise uzun yıllar boyunca kullanıcılar tarafından kabul edilmiş güvenilirliği ve estetik görünümüdür. Birçok kişi ev ve işyerlerindeki mobilyaların MDF ürünlerinden yapılmasını tercih etmektedir. Ahşap bir ürün olması sebebiyle estetik bir görünüm sunmaktadır.

MDF Ürünlerin Kullanım Alanları Nelerdir?

MDF ürünler mobilya yapımında sıklıkla kullanılmaktadır. Sıkıştırma sayesinde daha sağlam bir hale gelmesi sebebiyle masa, dolap gibi temel dekorasyon ürünlerinin yapımında tercih edilir. Son yıllarda hassas dekorasyonda da kullanımı artmıştır. Özellikle tavan ve duvar dekorasyonunda sıkça kullanılmaya başlanan MDF ürünler lambiri ve seperatör yapımında popülerleşmektedir.

MDF Lambiri

Lambiri son yılların popüler dekorasyon ürünlerinden biri haline gelmiştir. Hafif ve dayanıklı bir ürün olmasının yanı sıra uzun süreli bir kullanıma sahip olması birçok kişi için lambiriyi ön plana çıkarmıştır. Birçok alanda kullanılan lambrinin en sık uygulandığı yerler ise tavan ve duvarlardır. Bilhassa duvarlarda her bölgeye ya da belirli bir bölgeye uygulanarak kullanılmaktadır.

Lambrilerin polimer ve MDF olmak üzere iki çeşidi vardır. MDF lambiri özellikle son yıllarda çok sık tercih edilmektedir. Sağlam bir malzemesi ve ısı tutucu özellikleriyle ön plana çıkar. Bunun yanında senelerdir akıllarda yer edinen güvenilir yapısı popülerleşmesini sağlamıştır.

MDF Seperatör

Seperatör kullanımı yeni nesil ev ve ofislerde artış göstermiştir. Kibar ve işlevsel bir bölme gerçekleştiren seperatörler kullanıldıkları alana yenilikçi bir görünüm kazandırmaktadır. Merdiven girişlerinde ve geniş ofislerde alan bölmelerde oldukça sık kullanılırlar. Farklı yapı malzemelerinden üretilebilmektedir fakat son yıllar MDF’den yapılan seperatörlere olan ilgi artmıştır.

MDF Ürünleri Nasıl Temin Edilir?

MDF ürünlerinin kullanımı son yıllarda artış göstermektedir. Birçok firma bu ürünlerin temin edilmesi konusunda hizmet sunar. Ancak ürünlerin kaliteleri firmaların güvenilirliğine göre değişiklik gösterir. Sıkışma miktarlarındaki bu değişimler ve ürünlerde kullanılan ahşapların çeşidi MDF kalitesinde değişikliklerin ortaya çıkmasına sebep olur. Bu yüzden bilinen ve güvenilir dekorasyon firmalarından alışveriş yapmak gereklidir. Dekonil uzun yıllardır dekorasyon alanında hizmet veren bir firma olarak MDF ürünlere ulaşımı sağlamaktadır. Türkiye’nin birçok bölgesindeki mağazaları sayesinde dekorasyon yapmak isteyen kişiler ürünleri inceleyebilme imkanına sahiptirler. Ayrıca dekonil.com web sitesi üstünden ürünlerin özellikleri dikkatli bir şekilde incelenebilir. MDF ürünler hakkında merak edilen tüm konuları öğrenmek, detaylı bilgi almak ve alışveriş gerçekleştirmek için telefon numaralarından ve sosyal medya hesaplarından da destek alınabilmektedir.

Etiketler: mdf lambri, mdf lambiri, mdf duvar çıtası, mdf seperatör, mdf ürünler
Aralık 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR