Tavan ve Duvar Dekorasyonlarının Trendi; Lambri Dekorasyonu

Tavan ve Duvar Dekorasyonlarının Trendi; Lambri Dekorasyonu

Tavan ve Duvar Dekorasyonlarının Trendi; Lambri Dekorasyonu

Lambri geçmiş yıllarda da tercih edilen bir ürün olmasının yanında son birkaç yılın en popüler dekorasyon ürünlerinden biri haline geldi. Özellikle ev dekorasyonlarında kullanılan bu ürün, yaşam alanlarına şık ve modern bir görünüm kazandırmaktadır. Mimarların sıklıkla tercih ettiği ve genellikle önerdiği ürünlerden biri olmasıyla birlikte, uzun ömürlü olması, darbe ve suya karşı dayanıklı olması, boyanabilir ya da birden fazla renk seçeneklerinin bulunması ve montajının oldukça kolay olması tüketiciler tarafından bir hayli sevilmektedir.

Tavan ve duvar dekorasyonlarında kullandığımız lambri ürünü 3 farklı malzemeden üretilmektedir;

 

MDF Lambri

Çeşitli ahşap liflerinin birbiri ile karıştırılıp sıkıştırılması sonucunda mdf lambriler ortaya çıkar. Mdf lambrilerin üretiminden sonra üzeri pvc ile kaplanır ve çeşitli dekoratif görünümler elde edilir. Mdf lambrilerinin diğer lambrilerden en büyük farkı, geniş renk skalasıdır. Ahşap renklerine nazaran, lacivert, gri ve tonları, turuncu ve kırmızıya yakın sıcak renkler gibi birden fazla renk seçeneğine sahiptir. Mdf lambri darbeye dayanıklıdır, su ve nemli ortamdan etkilenir. Su ve nemli bir bölgede lambri uygulamayı düşünürseniz polimer malzemeli ya da dış cephe lambrilerimizi tercih edebilirsiniz.

 

Polimer Lambri

Polimer lambri suya, rutubete, darbeye dayanıklıdır, hammaddesi polimerdir. Tüm yaşam alanlarında rahatlıkla kullanabileceğiniz, uygulaması oldukça kolay bir üründür. Sıklıkla ev dekorasyonlarında kullanılmaktadır. Polimer lambri ile tv ünitesi arkası dekorasyonu, salon dekorasyonu, yatak odası dekorasyonu, koridor dekorasyonu ya da ofis, cafe, restorant gibi iş yeri dekorasyonlarında kullanabilirsiniz. Su ve nemden etkilenmemesi sebebiyle banyo ve mutfak dekorasyonlarında da tercih edilmektedir.

 

Dış Cephe Lambri

Dış Cephe lambrilerimiz suya, rutubete, darbeye dayanıklıdır, hammaddesi kompozittir. Su ve nemden etkilenmediği için dış mekan dekorasyonlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Uzun ömürlü bir üründür. Sitemizde iki rengi mevcuttur. Mimarların dış cephe kaplamalarında tercih ettiği ve önerdiği bir üründür. 10 yıl koşullu garantisinin olmasıyla birlikte uzun ömür kullanabileceğiniz bir üründür. Renkleri solma yapmaz, neme ve uv ışıklarına karşı dayanıklıdır. Boya ve cila gerektirmez, yüzeyi silinebilir. B1 yanmazlık özelliğine sahiptir.

 

Hangi Lambri Ürününü Tercih Etmeliyim?

Uygulayacağınız alana göre bu sorunun cevabı değişmektedir. Eğer bir banyo dekorasyonunda kullanacaksanız, mdf yerine polimer lambri tercih etmelisiniz. MDF’ler suya karşı dayanıklı değildir, uyguladığınız tasarımı uzun süre kullanmak için polimer daha doğru bir tercih olacaktır. 

Eğer bir binanın dışını kaplatmak istiyorsanız, dış cephe lambri ürününüzü kullanmalısınız. Sebebi malzemesi kompozittir. İklim ve çevre koşullarından etkilenmez, solma yapmaz, yanmaz, haşere gibi çevresel faktörlerden etkilenmez. Boya ya da cila yapmadan çok uzun süre kullanabilirsiniz.

Eğer bir oda dekorasyonunda ya da ofis dekorasyonunda kullanacaksanız, mdf lambri ya da polimer lambriyi seçebilirsiniz. İkisi de darbeye karşı dayanıklıdır. Mdf lambri’de geniş renk skalası bulunmaktadır. Boya ile uğraşmayayım, hazır renkli alayım derseniz mdf lambiriyi seçebilirsiniz. Ayrıca polimer lambrimizde ahşap ve klasik renklerin yanı sıra boyanabilir özelliğe sahip lambrimizde bulunmaktadır. Dilediğiniz rengi boyayarak dekorasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 

Yaptırmak istediğiniz dekorasyonda kararsızlık yaşıyorsanız, uzman kadromuz ve iç mimarlarımızdan tasarım fikirleri alabilirsiniz. Bizlere ulaşmak için web sitemizde bulunan whatsapp numaramıza yazabilirsiniz.

Etiketler: lambri, lambiri, mdf lambri, polimer lambri, dış cephe lambri
Haziran 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR