Salon Avizeleri Hakkında Her Şey

salon avizeleri

Salon Avizeleri Hakkında Her Şey 

Doğru bir avize seçimi ile evinizi gösterişli ve şık bir hale kolayca getirebilirsiniz. Salon avizeleri, hem evinizin hem de en çok vakit geçirdiğiniz yaşam alanının vazgeçilmez bir parçasıdır. Thomas Edison’un ampulü bulması ile başlayan ev içi aydınlatma macerası dönüşerek çok çeşitli salon avize modellerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Avizeler bugün artık yalnızca bir ihtiyaç değil aynı zamanda da dekoratif bir üründür. Avizeler, genellikle tavandan asılırlar. Şamdan ya da ampul kullanılarak içerisinde bulunduğunuz mekanın aydınlatılmasını sağlar. Hem göz hem de mental sağlığınız için uygun bir aydınlatma seçmeniz çok önemlidir. Yanlış ya da eksik aydınlatma araçları yüzünden gözünüz bozulabilir, geçmeyen baş ağrılarına sahip olabilirsiniz. Biz de bu yazımızda aydınlatma seçerken nelere dikkat edeceğinizi anlatmaya çalışacağız.

 

Salon Avizeleri Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Avize seçerken ilk olarak her odaya aynı türde bir aydınlatma seçemeyeceğinizin farkında olmanız gerekmektedir. Her odanın kendine ait bir ruhu vardır. Bu sebeple de yaşama alanına uygun seçimler yapmak önemlidir. Örneğin salonunuzu dekore ederken, klasik ve şık mobilyalar tercih ettiyseniz, bu fikri avize seçiminde de devam ettirmeniz, en şık salon avizeleri çeşitlerine bakmanız gerekmektedir. Lüks salon avizeleri de ihtiyacınızı giderebilir. Ancak salonunuzda biraz daha kırsal bir hava yarattıysanız, “country” esintleri varsa ahşap salon avizeleri dekorasyonunuzun bütünlüğünü pekiştirecektir. Aydınlatma seçerken ürünün hem görsel açıdan hem de işlevsel açıdan sizi tatmin edip etmeyeceğine dikkat etmeniz gerekmektedir. Gereğinden fazla ya da az aydınlatılmış yaşam alanları, göz sağlığınızı tehlikeye atar. Mobilya ve aksesuar seçimlerinizi ise kötü gösterebilir. Bu nedenle aydınlatmanın doğru şekilde yapılması önemlidir.

 

Salon avizeleri seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise odanın boyutudur. Eğer küçük bir salonunuz varsa, büyük bir avize almanız odanın daha da küçük görünmesine neden olabilir. Eğer yine küçük bir salonunuz varsa, koyu renkli avizeler odanın daha karanlık ve basık görünmesine neden olabilir. Ayrıca koyu renk avizeler, ışığın yayılmasını da önlerler. Loş bir ortam yaratırlar. Koyu renkli avizeleri tercih etmeyi düşünüyorsanız da aydınlatma kolunun fazla olduğu ürünleri seçebilirsiniz. Son olarak, deprem kuşağında yer alan bir ülkede yaşadığımızı unutmamalısınız. Avizelerinizi sağlama almalı, eğer çok ağır ve taşlı bir model tercih ettiyseniz de sabitlemeye dikkat etmelisiniz. Salon avizeler arayışı içerisindeyseniz, en uygun salon avize modellerini Dekonil Saray Tavan’ın internet sitesinde bulabilirsiniz

Etiketler: salon avizeleri
Ocak 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR