Poliüretan Nedir, Nerelerde Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

Poliüretan Nedir? Nerelerde Kullanılır? Avantajları Nelerdir?

Poliüretan nedir? sorusu pek çok kez sorulmakta ve cevap aranmaktadır. İzosiyanat ve Poliol bileşenlerine özel koşullar altında yüksek basınç uygulanmakta ve katalizör eklenmektedir. Bunun sonucunda elde edilen sert köpüklere ise Poliüretan adı verilir.

Poliüretan genel olarak sıvı ve ısı yalıtımını sağlamak amacıyla inşaat ve tüm yapı sektörlerinde kullanılabilmektedir. Bu malzeme, yüksek basınç sağlayan özel makineler yardımıyla püskürtülmekte ve ilgili alanlara başarıyla uygulanmaktadır. Bu sırada makine içerisinde bulunan madde karışımı ısınıp sıvı hal alır. Poliüretan bunun sonucunda köpük halinde yüksek basınç ile dışarı çıkmaktadır.

Poliüretan ısı ve sıvı yalıtımının yanı sıra ses yalıtımı da sağlar. Uygulama ömrü oldukça uzun olan Poliüretan, iç ve dış mekanlara uygulanabildiği için kullanım alanı oldukça geniştir. Tüm bunların yanı sıra anti bakteriyel özelliğe sahip olduğu için böcek ve haşerelerin yuva yapmasına engel olur.

Poliüretan günümüzde en çok kullanılan malzemelerden bir tanesidir. Bu malzeme uzun yıllar boyunca kullanılmakta ayrıca günümüzde de kullanım sıklığı ve alanı oldukça geniş bir yelpazeye ulaşmıştır.

Poliüretan Saçak Silmesi

Mimari yapılarda saçak altında bulunan bölümlerin akan sudan korunması için dış kısımdaki duvarın üst bölümüne uygulanan özel yapıya saçak silmesi adı verilmektedir. Poliüretan saçak silmesi ise kolay monte edilebilmesinin yanı sıra iç ve dış cephelerde kullanılabilmektedir.

Poliüretan saçak silmesi, sıvı yalıtımının yanı sıra ses ve ısı yalıtımı da sağlar. Özellikle ısı yalıtımı sağlaması en büyük avantajlar arasında yer almaktadır. Bu durum sizlerin kış aylarını daha sıcak, yaz aylarını ise daha serin geçirmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda poliüretan saçak silmesi uzun ömürlü ve anti bakteriyel olduğu için sizlere uzun süre boyunca sağlıklı bir kullanım sunacaktır.

Poliüretan Denizlik

Pencerelerin alt kısmında bulunan, yağmur veya kar sularının doğrama kenarlarından ve boşluklarından sızarak yapıyı deforme etmesini engelleyen elemana denizlik adı verilmektedir. Poliüretan denizlik, yağmur ve kar sularının pencere doğramasından sızarak yapıya zarar vermesine ve binanın dekoratif ve şık bir görünüm elde etmesine yardımcı olur.

Denizlik, poliüretan ile birleştirildiğinde sizlere birçok avantaj sağlayacaktır. Bu avantajlar ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve sıvı yalıtımı olarak gösterilebilir. Aynı zamanda uzun yıllar boyunca kullanılabilen poliüretan sayesinde bütçe konusunda da büyük avantajlar sağlayacaktır. Tüm bunların yanı sıra poliüretan antibakteriyel bir yapıda olduğu için haşere ve böcekler denizliklere yuva yapmaz.

poliüretan-dekorasyon-urunleri

Poliüretan Duvar Kaplama

Poliüretan duvar kaplama modelleri, duvarınıza modern bir görünüm kazandırmakla birlikte aynı zamanda ısı ve ses yalıtımı da sağlamaktadır. Bu yalıtımlar sayesinde yaz ve kış aylarında daha konforlu bir ortama sahip olabilir ve şehrin gürültüsünden kurtulabilirsiniz.

Poliüretan esaslı duvar kaplama modelleri anti bakteriyel olduğu için böceklerin duvarlarınıza yuva yapmasını engellemektedir. Aynı zamanda bu modeller uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabilmekte ve ısı yalıtımı sağladığı için ısınma giderlerinden tasarruf etmenizi sağlamaktadır. Aynı zamanda modern ve şık görünümleriyle ortama kalite katmaktadır.

Poliüretan Kat Silmesi

Kat silmesi, binaların dış cephe görünümünde katları birbirinden ayırarak görselliği ön planda tutmaktadır. Kat silmesi olarak geçmişten günümüze kadar birçok malzeme kullanılmıştır. Ancak poliüretan kat silmesi, sizlere modern bir görünüm sağlamasının yanı sıra birçok avantaj sunmaktadır.

Poliüretan kat silmesinin sizlere sağlayacağı en büyük avantajlar arasında ısı, ses ve sıvı yalıtımı bulunmaktadır. Bu yalıtımlar sayesinde modern bir görünümün yanı sıra daha konforlu yapılar elde etmeniz mümkündür. Ayrıca poliüretan dayanıklı bir malzeme olduğu için uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. Bu malzeme aynı zamanda bakteri ve haşerelerin oluşumunu engellemektedir.

Poliüretan Küpeşte

Küpeşte; balkonlarda, merdivenlerde, teraslarda veya benzer birçok alanda kullanılan dekorasyon ürünlerinden biridir. Bu dekorasyonlar temel olarak güvenliği sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Güvenliği sağlamasının yanı sıra yapıya hoş bir görünüm de kazandırır. Poliüretan küpeşte ise poliüretan kullanılarak oluşturulan küpeştelere verilen isimdir.

Poliüretan küpeşteler, diğer malzemeler kullanılarak üretilen küpeştelere göre çok daha uzun ömürlüdür. Sıvı yalıtımı sağlayan bu yapılar aynı zamanda anti bakteriyel özellikte olduğu için böceklerin ve haşerelerin küpeştelere yuva yapmasını da engeller.

Yukarıdaki başlıklarda da bahsedildiği gibi poliüretan sağladığı birçok avantajlar ile kullanıcılara konforlu bir ortam sunmaktadır. Sizler de bu avantajlara sahip olmak ve kendinize daha konforlu bir yaşam alanı oluşturmak istiyorsanız, poliüretan yapıları tercih edebilirsiniz.

Etiketler: poliüretan, poliüretan nedir, poliüretan malzemelerin avantajları, poliüretan kullanım alanları,
Nisan 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR