Özel Baskı Duvar Kağıdı Uygulaması

özel baskılı Duvar kağıdı

Özel Baskı Duvar Kağıdı Uygulaması

 Yaşam alanlarımızda kendimizi iyi hissettirecek en önemli unsur, dekorasyonun bizlerin zevkine uygun bir şekilde yapılmış olmasıdır. Özellikle evlerimizde bizim zevklerimiz sonucu ortamımızda var olan dekoratif unsurlar, yine bizlerin şahsi zevkine yönelik seçilmiş olan özel baskı duvar kağıdı ile bütünleşerek ortamın havasını çok daha görsel zevk barındıran bir hale dönüştürür. Toplumumuzun geçmiş alışkanlıklarından bildiğimiz gibi ortamların duvarları belirlenen düz renklerle boyanırken, desen kısmı ortamda yer alan diğer dekorasyon eşyalarında yer alırdı. Ancak teknolojinin de gelişmesiyle her alanda inovatif adımlar atıldığı gibi duvar dekorasyonunda da istenilen renk ve desenle harmanlanarak ortaya çıkartılan duvar kağıtları, ister evimiz olsun ister sosyal ortamlar olsun her alanda kullanılabilen bir ürün olarak hayatımızın içerisinde tercih edilebilen bir unsur olarak çoktan yer almaya başlamıştır.

Dijital Baskı Yapılabilen Duvar Kağıtları

Bu dekorasyon ürünleri, isteğe göre hangi ortamda kullanacaksanız o ortamın ölçüleri alınarak her şeyiyle hazır halde satın alınabilmekte ya da rulo halinde aldığınız baskıya uygun duvar kağıtları baskı işlemine gönderilerek ortaya yeni bir ürün çıkartılabilmektedir. Piyasada rastlayacağımız pek çok baskı yapılabilen duvar kağıdı bulunduğundan; her ihtiyaca göre çeşitli tarz ve şekillerde yeni ürünler ortaya çıkartabilmektedir. Bir ailenin yeni doğan bebeğinin odasına yapacağı duvar kağıdı uygulamasında, desen olarak bebeklerin dikkatini çekecek şekiller kullanılmaktadır. Genç erkek ve kızların odasına yaşlarına uygun olacak şekilde ya müzikle ilgili, ya sosyal ortamlarında yapmaktan keyif aldığı alışkanlıklarıyla ilgili, doğa desenleri veya minimal desenler kullanılan duvar kağıtları sık sık tercih edilir.

Duvar Kağıdı Uygulaması Nasıl Yapılır?

Tercihe göre 3D duvar kağıdı gibi uygulamaların da rahatlıkla yapılabileceği özel baskı duvar kağıtları konusunda ilk olarak duvarın pürüzsüz ve kuru olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü kaygan, kirli ve döküntülü yüzeylere sahip olan duvarlara yapılacak uygulamalarda mutlaka duvar kağıtları kalkık duracak ve görüntü olarak nahoş bir izlenim yarayacaktır. Yapıştırma işlemi için bu süreçte toz tutkaldan yararlanılır. Tutkal paketinin üzerinde yazan miktar kadar su katılan malzeme iyice karıştırılmalıdır. Burada hazırlanacak karışımda öncelikle su bir kovaya konulmalı, ardından toz haldeki tutkal yavaşça kovaya serpilerek ve karıştırılarak malzeme iyice hazır hale getirilmelidir. Karıştırma işlemi mutlaka ve mutlaka yapılmalıdır, eğer yapılmazsa tutkal topaklanarak uygulanmada zorluk çıkartabilir. Fırçayla hazır haldeki özel baskı duvar kağıtlarının arkasına sürülen tutkal bu yüzeye iyice yedirilmelidir. Bunun anlamı kuru alan kalmayana kadar yüzeyin tutkalla kaplanmasıdır. Ardından 5 ile 10 dakika arasında beklenerek kağıtların iyice bu malzemeyi emmesi sağlanır. Bir denge terazisi yardımıyla yukarıdan aşağıya hiç boşluk kalmayacak şekilde uygulama yapılmalıdır. Eğer yine de bir yamukluk sezilirse çok zorlanmadan kaldırılıp tekrardan yapıştırma işlemi gerçekleştirilebilir. Yapıştırılan özel baskı duvar kağıtlarının yüzeyi cetvel vb. malzemelerle yavaş yavaş düzeltilerek herhangi bir hava kabarcığı oluşmamasına dikkat edilmelidir. Uygulama bittikten sonra yapıştırma yapılan ortamın camları 3 gün kadar kapalı tutulmalı ve kağıdın tamamen kuruması sağlanmalıdır.

Etiketler: duvar kağıdı, özel baskılı duvar kağıdı
Şubat 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR