Klasik Ev Dekorasyonu

Klasik Ev Dekorasyonu

Klasik Ev Dekorasyonu 

Ev dekorasyonu gerçekleştirilirken birçok farklı unsurun bir arada doğru şekilde kullanılması amaçlanır. Şık görünüm kadar amaçlanan bir diğer şey ise işlevselliktir. Dekorasyon unsurları yalnızca göze değil ruha da hizmet etmelidir. Bu sebeple bir diğer amaç huzurlu bir ortam oluşturmaktır. Dekorasyon araç gereçlerinin yılda yıla çeşitlenmesi ile beraber klasik ev dekorasyonu fikirleri de çeşitlilik göstermektedir. Altın ve gümüş işlemeli ürünlerin başını çektiği bu üslup çok sayıda farklı araç ve fikir barındırır.

Klasik Ev Dekorasyonunda Kullanılan Ürünler Nelerdir?

Klasik ev dekorasyonu denildiğinde akla gelen birkaç temel ürün vardır. Bunlardan biri saray tavandır. Bunun başlıca sebebi uygulandığı odayı bütünüyle başka bir hale büründürmesi ve birkaç yıl içerisinde oluşturduğu toplumsal popülaritedir. Bu popülerliğin oluşmasında fiyat- performans durumu, kolay uygulanabilirliği ve tek ürünle atmosferi ciddi anlamda değiştirmesi etkilidir. Özellikle Türkiye’de klasik ev dekorasyonu denilince akla ilk gelen modellerden biri Osmanlı saray tavandır.

Saray Tavan

Saray tavan uygulamaları kendi içerisinde birçok farklı çeşitlenmeye gitmektedir. Bunlardan birincisi tavan çalışmasının nasıl bir şekilde uygulancağıdır. Popüler saray tavan çeşitleri arasında;

  1. dikdörtgen saray tavan
  2. oval saray tavan
  3. kare saray tavan
  4. yıldız saray tavan

ürünlerinden bahsetmek gerekecektir. Bunlara ek olarak tavan uygulamalarına entegre edilebilen tavan motifleri de bulunmaktadır. Özellikle köşe motifleriyle beraber uygulandığında bu saray tavan uygulamaları çok daha efektif bir hal almaktadır. Köşe motiflerinin de birçok çeşidi bulunur. Bunlardan bazıları;

  1. altın saray
  2. beyaz altın saray
  3. eskitme saray
  4. patina saray
  5. gümüş saray
  6. altın papatya
  7. beyaz altın papatya
  8. gümüş papatya
  9. eskitme papatya

olarak sıralanabilir. Köşe motiflerine ek olarak sayılan üretim özelliklerine sahip diğer tavan motifleri de bulunmaktadır.

Saray tavan ürünlerinin boyutları bireylerin istekleri ve uygulama yapılacak tavanın özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Tavan uygulamaları bazen tavanın tamamına gerçekleştirilirken bazen orta kısma gerçekleştirilir. Nispeten küçük boyutlu olan bu tavan uygulamaları motiflerle bir uyum halinde monte edilerek dikkat çekici bir görünüm kazanır.

Klasik Duvar Kağıtları

Klasik üslupla dekore edilmek istenen evlerin bir diğer vazgeçilmez ürünü ise bu dekorasyon çeşidine katkısı büyük olan duvar kağıtlarıdır. Bir evde dikkati çeken başlıca yerler olan duvarlarda uygulanan klasik üsluplu duvar kağıtları evi çok daha görkemli ve şık bir hale getirmektedir. Duvar kağıtlarının kullanılmaya başladığı ilk zamanlardan bu yana popülerliğini yitirmeyen bu tür kağıtlar bugün halen sıkça tercih edilmektedir. Genel kullanım alanı salonlar olmakla birlikte evlerin birçok bölgesine uygulanabilmektedir. Birbirinden farklı çeşitleriyle, kişiye en uygun dekorasyonu gerçekleştirmek oldukça kolaydır. Klasik desenli duvar kağıtları başlıca;

  1. altın varaklı
  2. gümüş varaklı

olarak sıralanabilir. Bu iki çeşidin yüzlerce alt çeşidi farklı duvar kağıdı modelleri ile birleşerek kişiye özel bir kullanım alanı yaratılmasını kolaylaştırmaktadır.

Klasik Duvar Çıtaları

Klasik duvar çıtaları da tıpkı saray tavan ve duvar kağıtlarında olduğu gibi ağırlıkla altın ve gümüş ağırlıklı tonlarla üretilmektedir. Bu iki tonla yaratılan klasik üslup farklı tarzdaki desenlerle evlerin dekore edilmesinde olanaklar yaratmaktadır. Başlıca klasik duvar çıtası çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

  1. Paris gold duvar çıtası
  2. Paris gümüş duvar çıtası
  3. Hürrem varaklı gol duvar çıtası
  4. Hürrem varaklı gold duvar bordürü
  5. Kanuni varaklı silver duvar çıtası

Bu ürünlerin çeşitleri her geçen gün farklılık göstermektedir. Çıtaların boyutları ise ev sahiplerinin isteklerine göre satın alınabilmektedir.

Saray Avize

Son yılların yükselişteki dekorasyon ürünlerinden biri olan saray avizeler, kullanıldıkları ortama güçlü  bir şıklık katmaktadır. Popülaritesi diğer klasik dekorasyon ürünlerine nazaran daha az olsa da ilerleyen zamanlarda bu durumun değişebileceği öngörülmektedir.

Klasik Ev Dekorasyonu Ürünlerinin Montajı Nasıl Yapılmaktadır?

Dekonil ürünlerinin birçoğunda montaj uygulaması oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Montaj operasyonu için çoğu zaman güçlü tutkallar kullanılmaktadır. Bu tutkalları Dekonil üzerinden sipariş etmek oldukça kolaydır. Ayrıca ürünlerin montajı için Dekonil yetkililerinden profesyonel yardım almak bir diğer seçenektir. Gerek satın alma öncesi gerekse satın alma süreci sonrasında Dekonil yetkilileri ve iç mimarları yardımıyla evinizin dekoratif tasarımına karar verebilirsiniz.

Klasik Ev Dekorasyonu Ürünlerine Nasıl Ulaşabilirim?

Dekorasyon ürünlerinin tamamını detaylıca inceleyebilmek için dekonil.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. İncelediğiniz ürünler hakkında detaylı bilgi almak, merak ettiklerinizi öğrenmek için sosyal medya kanallarımızdan ve web sitemizden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Dahili ve cep numaralarımızın yanı sıra whatsapp hattımızdan da merak ettiğiniz her şeyi bize sorabilirsiniz.

Etiketler: klasik ev dekorasyonu, saray tavan, ev dekorasyonu, dekorasyon fikirleri
Kasım 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR