Kartonpiyer Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

saray tavan kartonpiyer

Kartonpiyer

Duvar ile odanın tavanının kesişme noktasında kullanılan ya da tam tavanın ortasında farklı şekillerde konumlandırılan dekoratif amaçlı bir unsurdur. Çoğumuzun evinde kullanılan ve yapısına aşina olduğumuz bu ürün; oldukça fazla kullanıldığından dolayı piyasada en çok rağbet gören ürünler arasında uzun yıllardır yerini korumaktadır. Sektörde de aynı şekilde bu kadar tercih edilmesinden dolayı her geçen gün daha kullanışlı ve daha farklı modellerin uygulanacağı kartonpiyerler üretilmeye çalışılır.

Kartonpiyer Çeşitleri

Öncelikle bu ürünün fiyat aralığının her bütçeye uygun olacak şekilde olması, boyanabilir özelliğe sahip olması, görüntü olarak evlerde çoğu kişiye göre daha hoş ve modern bir görüntü yaratıyor olması gibi özellikler kartonpiyere olan rağbeti arttırmış ve az önce de anlattığımız gibi üreticiler de bu rağbeti her alandan karşılayabilmek için farklı çeşitlerde kartonpiyerler piyasaya sürmüşlerdir. Bu aşamada kartonpiyer yapımı konusundan bahsederken iki ayrı çeşitlilik unsuruna değinmek mümkündür. Bahsi geçen çeşitler köpük kartonpiyer ve alçı kartonpiyerdir. Hepimizin bildiği alçı kartonpiyer çeşidi; su, alçı ve elyaf karıştırılarak meydana getirilir. Ortaya çıkartılan malzeme de hazır haldeki kalıplara dökülerek kullanıma hazır halde kullanıcıya sunulur. Bu alçı tipinin en bilindik özelliği, içindeki elyaf sayesinde daha dayanıklı olmasıdır. Aynı zamanda dökme kalıpla pek çok şekle sokulabildiğinden pek çok farklı çeşitle satışa sunulmaktadır.

 

Diğer bir tür olan köpük saray tavan kartonpiyer ise yapı sektöründe daha çok yeni yaygınlaşma yoluna giren yapı dekorasyon ürünlerindendir. Üretim aşamasında malzeme olarak büyük oranda havayla karıştırılarak meydana getirilen bu ürün, alçı kartonpiyer türüyle karşılaştırıldığında çok daha hafif bir malzeme olma özelliği taşımaktadır. Bununla birlikte zaten yaygınlaşma hızı alçı kartonpiyere göre daha düşük olduğundan çok da fazla modeli bulunmamaktadır.

Kartonpiyer Modelleri Neye Göre Tercih Edilmelidir?

Kartonpiyer tavan kısmında en çok kullanılan dekoratif ürünlerdendir. Genel manada mekanların tavanlarında kullanılan bu ürünler, model olarak biraz bulundukları ortamın diğer tamamlayıcı dekoratif unsurlarına göre seçilmelidir. Örnek verecek olursak; ürünün kullanılacağı ortamın genel dekorasyon hali daha klasik mobilyaların kullanıldığı bir tarza sahipse kartonpiyer modelleri arasından kabartma şeklinde ve daha şık modellemelerle üretilmiş olanlar seçilmelidir. Tam tersi durumlarda eğer ortam oldukça modern ve sade bir şekilde döşenmişse, bu durumlarda daha düz ve sade kartonpiyer türlerinden seçilmesi doğru olacaktır.

 

 

Kartonpiyer modellerimizi buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler: kartonpiyer nedir, kartonpiyer modelleri
Ocak 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR