Hürrem ve Kanuni Varaklı Duvar Çıtaları

Hürrem ve Kanuni Varaklı Duvar Çıtaları

Hürrem ve Kanuni Varaklı Duvar Çıtaları Nedir?

Osmanlı Dönemi’nin esintileri ve ihtişamlı saray motifleri son dönemlerde ön plana çıkan dekorasyon eğilimlerindendir. Mobilya ve aydınlatma başta olmak üzere tavan ve duvar dekorasyonlarında bu etkiler oldukça fazla kullanılmaktadır. Yine son dönemin modası olan boyanabilir duvar çıtalarında bu saray esintilerini yakalamak için altın ve gümüş renklerin çok fazla tercih edildiği de görülmektedir. Ama altın ve gümüş renklere boyatılmasına rağmen boyaların yapısı parlak olmadığı için bu duvar çıtaları altınla gümüşün gerçek ihtişamını yansıtamamaktadır. Bu yüzden yoğun talep üzerine parlak altın ve gümüş renklerde duvar çıtaları üretilmeye başlamıştır. Adını Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman’dan alan bu duvar çıtalar evini şık ve ihtişamlı göstermek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

Hürrem ve Kanuni Varaklı Duvar Çıtalarının Özellikleri Nelerdir?

Hürrem ve Kanuni Varaklı duvar çıtaları aynı zamanda son derece kullanışlı bir yapıya sahiptir. Suya ve neme dayanıklı olan bu duvar çıtalarının temizliği çok kolaydır. Nemli bez ile silindiğinde herhangi bir leke bırakmaz. Esnek bir yapıda olduğu için darbelere karşı dayanıklıdır ve kırılma göçme gibi durumlarla karşı karşıya kalınmaz. Ürünün malzemesi %70 kristal ve %30 antijottur. Bu ürün piyasada uygun fiyatlı olduğu için çok sık tercih edilen ama dayanıklı olmayan stronpiyer ve köpükten yapılmış duvar çıtalarından değildir ve son derece dayanıklı malzemelerden üretilmiştir.

Hürrem ve Kanuni Varaklı Duvar Çıtaları Nerelerde Kullanılır?

Hürrem ve Kanuni Varaklı Duvar Çıtaları tüm yaşam alanları için uygundur. Özellikle duvar ve tavan dekorasyonlarında çok fazla tercih edilmektedir. Dikdörtgen ve kare şekilleri oluşturularak tercih edilen duvarlarda çerçeve, ayna veya tablolarla birlikte kullanıldığında oldukça göz doldurur ve bu ürünlerin daha belirgin olmasını sağlar.

Hürrem ve Kanuni Varaklı Duvar Çıtalarının Nasıl Uygulanır?

Hürrem ve Kanuni Varaklı duvar çıtalarının montajı çok kolaydır. Tıpkı boyanabilir duvar çıtalarında olduğu gibi silikon yardımıyla kolayca monte edilmektedir. Duvar çıtasının uygulanacağı alan belirlendikten sonra çıtalar hızlı kuruyan silikonlar ile yapıştırılır. Beyaz mastik ile köşe yerleri, çıta kenarlarında kalan boşluklar doldurulur ve bu sayede kusursuz bir görünüm elde edilir.

Hürrem ve Kanuni Varaklı Duvar Çıtasını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. 

Etiketler: hürrem varaklı duvar çıtası, kanuni varaklı duvar çıtası
Ekim 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR