Duvar Kağıdı Dekorasyon Fikirleri

duvar kağıdı

Duvar Kağıdı Dekorasyon Fikirleri

Geçmişten gelen ev ve ortam dekorasyonuyla ilgili alışkanlıklarımızla, özellikle duvarlarımızda dekorasyon amaçlı tercih edilen parçalar genellikle tablolar vb. öğelerle sınırlı kalıp duvar kağıdı  uygulaması çok daha geç süreçlerde yaygınlaşmaya başlamıştır. Düz renk duvarların yerini daha modern desenlere sahip olan duvar kağıtları alarak her ortamda farklı bir havanın yakalanmasına imkan sağlanmıştır. Böyle bir olanak daha da yaygınlaştığında ve çeşitler çoğaldığında, dekorasyon için de bu ürünlere yönelen ihtiyaç artmıştır. Duvara yapılacak kaplamanın kolay olması, her ortam için uygun olacak bir desenin mutlaka bulunabiliyor olması duvar kağıdı dekorasyonu kısmında bu çeşitlilikten doğru faydalanabilmek için dikkat edilmesi gereken ayrıntıların da unutulmaması gerekmektedir.

Duvar Kağıdı Dekorasyonunda Dikkat Edilecek Ayrıntılar

Yeni nesil duvar kağıtları; özellik olarak kir tutmayan, bakteri barındırmayan ve küflenmeyen yapıya sahip olunduğundan her türlü ev ortamı ve duvar barındıran her türlü sosyal alan için kullanıma uygun ürünler olarak bilinmektedir. İster evimizin duvarına, ister çocuk odasına, ister genç odasına ya da şahsi ofisimizin duvarlarına uygulayabileceğimiz bir çok seçenek bulunmaktadır. Fikir olarak kararsız kaldığınız noktalarda, doğru seçimi yapabilmeniz için konuyla alakalı internet üzerinde yer alan pek çok uygulanmış duvar kağıdı örnekler ve desenler bulunmaktadır. Bunlara bakarak, en azından sizin ortamınıza benzer bir ortama uygulanmış olan duvar kağıtlarının görüntüsünü kendi zevkinize göre değerlendirerek doğru kararı verme şansınız bulunur.

 

Örnek verilecek olursa, genç bir kızın odasına uygulanacak duvar kağıtlarında seçimler eğer üzerinde arabalar ve uçaklarla alakalı çizgi film karakterlerinin olduğu bir türde olursa bu ortam için pek uygun olmayacaktır ve muhtemelen odanın sahibi olan genç kız odasının yeri görüntüsünden hiç memnuniyet duymayacaktır. Daha minimal tarzda, odanın sahibinin karakterine ve odanın diğer dekorasyonu bütünleyici özelliklerine bakılarak farklı çeşitlerdeki duvar kağıtları değerlendirilebilir. Ayrıca fikir olarak mutlaka ve mutlaka uygulanacağı ortamın renk kombinasyonuna uygun bir ürünün seçilmesi söylenebilir. Yani gerek salonlara, gerek mutfağa, gerek tuvalete gerekse kamusal olarak açık olan hastane, kütüphane, etkinlik salonları vb. yerler için de keyfi olarak duvarı kağıdı seçimi yapılmamalıdır. Bir kütüphanede üzerinde renk renk desen desen farklı işlemelerin olduğu bir duvar kağıdı kullanımı, çoğu öğrencinin çalışma esnasında konsantrasyonunun bozulmasına sebep olabileceğinden bu tip odaklanma gerektiren alanlarda daha sade ve hatta mümkünse düz tip duvar kaplaması kullanılmalıdır.

 

Son olarak değinebileceğimiz unsur eğer duvar kağıdı uygulaması bir ev ortamında yapılıyorsa, evin uygulama yapılacak alanının boyutlarına dikkat edilecek şekilde uygun desenli bir kağıt seçilmelidir. Bu konuyla ilgili internet üzerinde çoğu mecradan faydalı bilgiler edinebileceğiniz küçük mekanlarda duvar kağıdı seçimi gibi konu başlıkları bulunmaktadır. Çünkü hepimizin bildiği gibi, küçük alanlarda duvarların yanlış bir şekilde dekore edilmesi ortamın daha da küçülmesine neden olup ortamı boğucu bir hale getirmektedir.

Etiketler: duvar kağıdı, duvar kağıdı fikirleri
Şubat 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR