En Şık Duvar Çıtası Modelleri ve Fiyatları

duvar çıtası modelleri ve fiyatları

İç mekan dekorasyonları birçok ev sahibi için büyük önem arz eder. Son dönemlerde oldukça popüler olan iç mekan dekorasyonlarından bir tanesi de duvar çıtasıdır. Durum böyle olunca ev sahipleri en şık duvar çıtası modelleri ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir.

Duvar çıtası, evinizin tüm atmosferini ekonomik ve pratik bir şekilde yenilemenizi sağlar. Trend olan bu uygulama sayesinde eviniz daha ferah ve daha konforlu gözükecektir. Ev dekorasyonunu görsel anlamda zenginleştirmenize olanak sağlayan bu uygulama, minimal veya klasik fark etmeksizin tüm dekorasyon tarzları için rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Piyasada birçok duvar çıtası modelleri ile karşılaşmanız mümkündür. Bu modeller arasında eviniz için en uygun olanını seçebilirsiniz. Günümüzde en popüler duvar çıtaları arasında düz duvar çıtaları bulunur. Düz duvar çıtaları neredeyse tüm dekorasyon tarzlarına uyum sağlayabilmektedir.

Motifli duvar çıtaları ise daha çok klasik dekorasyon tarzları ile uyumluluk gösterir. Farklı motiflerin yer aldığı bu çıtalardan dilediğinizi tercih ederek duvarınızda kullanmanız mümkündür. Tüm bunların yanı sıra geometrik, kalın, renkli, stropiyer ve poliüretan duvar çıtaları da piyasada bulunmaktadır.

Duvar çıtasının fiyatları ise kullanılacak alanın boyutuna göre değişkenlik gösterebilir. Aynı zamanda çıtanın modeli ve kalitesi de fiyatı belirleyen en önemli unsurlardandır. Net bir fiyat bilgisi alabilmek için satıcınız ile iletişime geçmeniz önerilmektedir. Yerinde yapılan incelemeler sonucunda sizlere en uygun fiyat verilecektir. Dekonil.com'da her zevke uygun duvar çitalarını bulmanız mümkün.

Duvar Çıtası Dekorasyonu Nedir?

Ev sahipleri, duvar çıtası dekorasyonu nedir sorusunu yönelterek evlerini nasıl daha hoş bir görünüme kavuşturacaklarını merak etmektedir. 2022 trendleri arasında yer alan duvar çıtası, her türlü dekorasyon tarzları ile uyumluluk göstererek, evinizin daha hoş ve konforlu gözükmesine olanak sağlayan dekorasyonlardır.

Ev dekorasyonlarında genellikle duvarlar arka planda kalır. Ancak bu uygulamanın yanlış olduğunu söylemek mümkündür. Duvarlar dekoratif uygulamalar sayesinde evin görünümünü ciddi oranda artırabilir. İşte tam bu noktada duvar çıtası fikri doğmuştur. Duvar çıtası, çeşitli modeller ile piyasada yerini almıştır. Günümüzde pek çok evde bu dekorasyonlara rastlamak mümkündür.

Günümüzde rastlanılan duvar çıtalarının çoğu düzdür. Bunun nedeni ise düz duvar çıtasının neredeyse tüm dekorasyon tarzları ile uyumluluk göstermesidir. Ancak motifli, geometrik veya renkli duvar çıtaları da evin tarzına göre seçilirse çok daha güzel bir görünüm ortaya çıkabilir.

Duvar Çıtası Nasıl Yapılır?

Duvar çıtası nasıl yapılır sorusu da ev sahipleri tarafından sıklıkla sorulur. Duvar çıtası uygulanmadan önce gerekli teknik malzemelere ve ekipmanlara sahip olunması gerekir. Bu nedenle duvar çıtası yapmak konusunda herhangi bir teknik bilgiye sahip değilseniz bir uzmandan yardım almanız önerilir. Duvar çıtası uygulamasının yapım süreçleri şöyle sıralanabilir:

  • Duvar çıtasının uygulanacağı bölge zımpara yardımı ile iyice temizlenir.
  • Gönye ve ip kullanılarak alan çizilir. Bu çizgiler olabildiğince düz bir şekilde çizilmelidir.
  • Bir kap içerisinde saten alçı ile su karıştırılmalıdır.
  • Bu karışım daha önce çizilmiş olan çizgilere uygun bir şekilde yapıştırılır.
  • Uygulamanın ardından kalan fazla alçı raspa yardımıyla alınır.
  • Köşe kısımlarının ölçüsü 45 derece olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Tüm bu adımların ardından duvar çıtası başarılı bir şekilde uygulanmış olacaktır. Ancak bu uygulamanın alanında uzman ve tecrübeli bir kişi tarafından yapılması gerektiğini unutmamalısınız. Eğer bu uygulama bilinçsiz bir kişi tarafından yapılırsa istenen sonuç alınamayabilir.

Duvar Çıtalarının Genel Özellikleri

Duvar çıtası çeşitli dekorasyon tarzları ile uyumluluk göstererek evinizin daha hoş ve daha konforlu gözükmesine yardımcı olmaktadır. Duvar çıtalarının genel özellikleri ise aşağıda sıralanmıştır.

  • 1960’lı yıllardan günümüzde kadar varlığını sürdürmektedir. Son yıllarda ise oldukça yaygın bir şekilde kullanılır.
  • Tüm duvar tiplerinde ve dekorasyon tarzlarında kullanılabilmektedir.
  • Özellikle küçük odalara sahip olan evlerde geniş mekan hissi yaratır.
  • Perspektif bir bakış açısı sağlamaktadır.
  • Daha sanatsal ve daha estetik mekanlar oluşturmanızı sağlar.
  • Evinizin daha hoş ve daha lüks gözükmesine yardımcı olur.
  • Kullanım ömürleri oldukça uzundur.
  • Poliüretan kullanılarak yapılan duvar çıtası anti bakteriyel özellik gösterecektir.

Duvar çıtası tüm bu özelliklere sahiptir. Sizler de bu özelliklerden faydalanmak ve evinize daha hoş bir görünüm kazandırmak istiyorsanız, tercihinizi duvar çıtalarından yana kullanabilirsiniz. Evinizin tarzına en uygun olan duvar çıtasını belirlemek için uzmanlardan yardım almak sizler için çok daha iyi olabilir.

Etiketler: en uygun duvar çitaları, en şık duvar çitaları, duvar çitası modelleri, duvar çitası fiyatları, duvar çitasi özellikleri
Nisan 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR