Düğün Salonu Dekorasyonunda Kullanılan Dekoratif Ürünler Nelerdir?

Düğün Salonu Dekorasyonunda Kullanılan Dekoratif Ürünler Nelerdir?

Düğün Salonu Dekorasyonunda Kullanılan Dekoratif Ürünler Nelerdir?

Düğün salonları son yıllarda büyük bir değişim göstermektedir. Bunun başlıca sebeplerinden biri düğün algısı ve organizasyonlarının değişiklik göstermesidir. Dekorasyon fikirlerinin artması ve mimari dizayn fikirlerinin çoğalmasıyla beraber düğün salonları en sık dekorasyon yapılan alanlardan biri haline gelmiştir.

Düğün Salonu Dekorasyonu Nedir?

Düğün törenlerinin gerçekleşmesinden bu yana değişik tarzda düğün salonlarına ihtiyaç duyulmuştur. Dünya tarihinde yapılaşmanın başladığı tarihten bu yana düğün salonları değişik biçimlerde toplumun içerisinde yer almıştır. Tüm düğün salonlarının ortak noktası mutlu bir günün yaşandığını anlatır vaziyette renkli, zarafet sahibi, şık bir üsluba sahip olma çabalarıdır. Bundan ötürü tarihin her döneminde düğünlerin yapıldığı yerlerin görsel bakımdan güçlü olmasına özen gösterilmiştir. Dünyada sürekli değişen bir asillik ve şıklık anlayışı olduğu için düğün salonlarında da sürekli değişimler yaşanmıştır. Bu durum, belirli aralıklarla düğün salonlarının dekorasyonlarında ciddi değişimlere sebep olur. Bu sürekli değişimler düğün dekorasyonu faaliyetlerini bir çalışma alanı haline getirir.

Düğün Salonu Dekorasyon Süreci Nasıl İlerlemiştir?

Düğün salonlarının dekorasyon mantığı diğer yaşam alanlarından farklıdır. Burada temel amaç çoğunlukla asil, varlıklı ve şık görünüm sağlamaktır. Bundan ötürü dekorasyon faaliyetleri çok daha geniş bir alana yayılır. Normal bir ev ya da işyerinde duvar çıtası, duvar kağıdı, saray tavan gibi başat dekorasyon ürünleri kullanılırken düğün salonlarında bu ürünler çok sayıda ve çeşitli olarak kullanılabilir. 1950 senesinden sonraki yıllarda inşa edilen düğün salonları yirminci yüzyılın sonuna dek kullanılmıştır. Bundan sonraki süreç için birçok düğün salonu dekorasyon değişikliğine gitmiştir. Demode dekorasyon unsurlarının yerini daha yeni ve ağır ürünler almıştır. Özellikle bu dönemlerde ayna ve cem kullanımı sıklıktadır. 2017 senesinden itibaren ise daha yumuşak tonlu ve asil görünümlü dekorasyon fikirleri ön plana çıkmıştır. Gösteriş temelli dekorasyonların yerini duvar kağıtları ve duvar çıtaları almış, tavan dekorasyonunda disko toplarının yerini zarif çizgiler sunan tavan süslemeleri almıştır.

Düğün Salonu Dekorasyonunda Kullanılan Popüler Ürünler Nelerdir?

Son yıllarda gerçekleştirilen düğün salonu dekorasyonlarında sıklıkla kullanılan ürünler bulunmaktadır. Bunlar;

- Saray tavan: Düğün salonlarında son on yıldır sıklıkla tercih edilen bir dekorasyon ürünüdür. Uygulandığı ortama resmiyet ve şıklık kazandırmasıyla tercih edilmekte. Özellike kenar bölgelerinde etkili ışık kullanımları sayesinde düğün salonunun tamamına hitap eden bir atmosfer oluşturmaktadır.

Saray profilleri: Sıklıkla saray tavan uygulamasıyla beraber kullanılan saray profilleri şık görünümü tamamlayıcı unsurlar olarak ön plana çıkmaktadır. Köşe motifleri, tavan motifleri ve saray kartonpiyerler saray tavan uygulamasıyla bir arada kullanılarak saray havasını salonun her alanında hissettirmeye olanak sağlar.

Duvar kağıdı: Duvar kağıtları düğün salonu dekorasyonlarında en popüler ürünlerden biridir. Geçmişte olduğu gibi bugün de kullanılmaktadır. Bunun sebebi kendini sürekli yenileyen bir ürün olmasıdır. Çeşitlerinin artması ve birçok farklı dekorasyon fikriyle uyum sağlaması sebebiyle duvar kağıtları düğün salonlarında popülerliğini korumaktadır. Özellikle lokal ışık kullanımıyla beraber estetik bir görüntü oluşturur.

Ahşap seperatör: Düğün salonlarında son yıllarda popüler olmuş yenilikçi ve kaliteli bir üründür. Duvarların birbirinden ayrılmasında etkilidir. Çizgili bir görünüm sunarak şıklık yaratır. Akustik özellikli seperatörler ses dengesi oluşturmak için de oldukça uygundur.

Saray avize: Yirmi birinci yüzyılla beraber kullanımından vazgeçilen disko topunun yerine salonlarda sıklıkla kullanılan saray avizeler otantik bir görünüm oluşturarak bir düğünden çok bir davet havası yaratır. Böylece davetlilerin kendilerini çok daha özel hissetmelerini sağlar.

Düğün Salonu Dekorasyonu Hakkında Nasıl Bilgi Alabilirim?

Düğün salonu dekorasyonlarında tecrübeli bir firma ile çalışmak doğru olacaktır. Günceli takip eden ve yeniliğe açık dekorasyon firmaları çok daha güçlü seçenekler sunacaktır. Dekonil uzun yıllardır dekorasyon ve düğün salonu dekorasyonu alanında hizmet vermektedir. Yerinde keşif ve detaylı sunumlar sayesinde en doğru, kazançlı ve davetlileri memnun edecek dekorasyon fikirlerini Dekonil yoluyla elde edebilirsiniz. Detaylı bilgi için bizleri arayabilir, mağazalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: düğün salonu dekorasyonu, düğün salonunda kullanılan ürünler, düğün salonu tasarımı
Eylül 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR