2023 Yılında En Çok Tercih Edilen Duvar Kağıtları Nelerdir?

2023 Yılında En Çok Tercih Edilen Duvar Kağıtları Nelerdir?

2023 Yılında En Çok Tercih Edilen Duvar Kağıtları Nelerdir?

Duvar kağıtları çok uzun yıllardır ev dekorasyonunda sıklıkla kullanılan ürünlerden biri haline gelmiştir. Kolay uygulanabilir olması, hoş ve gerçekçi görüntüler sunması, yaşam alanıyla hızlı bir uyum sağlaması sebebiyle bugün halen popülerliğini koruyan duvar kağıtları yeni ve yenilikçi modelleriyle birçok alanda kullanılmaya devam etmektedir.

Duvar Kağıdı Nedir?

Duvar kağıdı kapalı alanların duvar ve tavanlarına uygulanan bir kaplama malzemesidir. Genellikle yapıştırıcılar yardımıyla pürüzsüz zeminlere uygulanmaktadırlar. İlk olarak Uzakdoğu ülkelerinde kullanılmaya başlayan duvar kağıtları zamanlara Avrupa’ya ve dünyanın tamamına yayılmıştır. Başlangıçta kağıttan üretilen duvar kağıtları ilerleyen zamanlarda kumaş ve benzeri ürünlerden de imal edilmiştir.

Duvar Kağıdı Çeşitleri Nelerdir?

Duvar kağıdının birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca bu çeşitlemeler birkaç başlık altında ayrıca incelenebilir. Yapım malzemesine göre duvar kağıtları;

  • kağıt
  • kumaş
  • vinil

olarak sınıflandırılabilir. Bunun dışındaki diğer kategorizasyon

  • kabartmalı
  • kabartmasız

olarak da yapılabilir. Özellikle son yıllarda gelişen teknolojiyle beraber duvar kağıdı çeşitlerinde büyük bir artış yaşanmaktadır.

Duvar Kağıdı Seçimi Neye Göre Yapılır?

Duvar kağıdına karar verilirken birçok etken göz önünde bulundurulmalıdır. Uygulama alanını sıklıkla kullanacak kişilerin duvar kağıdının çeşidine karar vermesi isabetli bir karar olacaktır. Ayrıca alanlarında profesyonel içmimarlar da müşterileri için ferah, etkileyici ve huzurlu duvar kağıtları seçmektedirler. Bir ev ya da işyerinin her alanında aynı duvar kağıdının kullanılması gibi bir zorunluluk yoktur. Öte yandan bütünlüğün bozulmaması bakımından bu alanların çoğunda aynı modeller kullanılmaktadır. Çocuk odalarında ise bütünden uzak, çocuklara özel duvar kağıtları sıkça kullanılmaktadır. Son yıllarda duvar kağıtları seçimlerinde göze alınan birkaç temel etken vardır. Bunlar;

  • estetik görünüm
  • teknolojik işlevsellik
  • sağlamlık
  • uzun ömürlülük

olarak sıralanabilir. Son yıllarda iklimlendirme şartları göz önünde bulundurularak üretilen duvar kağıtları oldukça popülerdir.

2023 Yılında En Çok Tercih Edilen Duvar Kağıtları Nelerdir?

Mimari seçeneklerin çoğalmasıyla popüler duvar kağıtları günden güne değişiklik göstermektedir. Dizayn edilen özelliklere uyumlu olan duvar kağıtları sıklıkla tercih edildiği için bina yapısı ve binanın kullanım amacı duvar kağıtlarının belirlenmesinde önemli etkenlerdir. Ev için kullanılan duvar kağıtlarında huzur verici renk ve modellerin kullanıldığı bir gerçektir. Buna göre;

  • Retro duvar kağıtları
  • Damask duvar kağıtları
  • Tuğla desenli duvar kağıtları
  • Taş desenli duvar kağıtları
  • Yaprak desenli duvar kağıtları
  • Ahşap desenli duvar kağıtları
  • Çizgili duvar kağıtlar
  • Kabartmalı duvar kağıtları

sıklıkla tercih edilmektedir. Çocuk odaları için ise çizgi film ve animasyon içerikli renkli duvar kağıtları sıklıkla tercih edilmektedir. İşyerlerinde ise sıklıkla ciddiyet ve şıklık göstergesi olan eskitme ve koyu tonlu duvar kağıtları tercih edilmektedir.

2023 Yılının En Çok Tercih Edilen Duvar Kağıdı Modellerine Nereden Ulaşabilirim?

Duvar kağıdı modellerinin popülerliği yıldan yıla değişim göstermektedir. Özellikle son yıllarda birçok farklı çeşidin üretilmesiyle seçim yapmak için çok fazla alternatif bulunmaktadır. Tüm bu  seçenekleri gözden geçirmek ve kaliteli bir duvar kağıdı uygulaması gerçekleştirmek için bilinir ve güvenilir firmalardan alışveriş yapmak doğru olacaktır. Dokuları ve yapılarını detaylıca öğrenmek için firmaların mağazaları ziyaret edilebilir ya da telefon üzerinden mağaza temsilcileri vasıtasıyla detaylı bilgi edinilebilir. Dekonil, duvar kağıdı alanında uzun yıllardır çalışmalar yapan ve hizmet sunan bir firmadır. Ev ve işyerlerine en uygun duvar kağıdı modellerini öğrenmek, popüler duvar kağıdı modellerini incelemek için yeterli çeşite sahiptir. 2023 yılının en çok tercih edilen duvar kağıdı modellerini öğrenmek için dekonil.com internet sitesini ziyaret edebilir, satış temsilcilerinden telefon yoluyla duvar kağıtları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Etiketler: duvar kağıdı modelleri, en trend duvar kağıtları, popüler duvar kağıdı modelleri
Eylül 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR