Yaşam Alanlarında Farklı Dekorasyon Modelleriyle Duvar Kağıdı Kullanımı

duvar kağıdı

Yaşam Alanlarında Farklı Dekorasyon Modelleriyle Duvar Kağıdı Kullanımı

Duvar kağıdı, modern yaşam standartlarının yaşam alanlarımıza yansımasıyla birlikte dekorasyon alanında yenilikçi hareketin öncülerinden biri olarak hayatımıza girdi. Bunca yıldır alışılagelmiş farklı renklerde düz boyaların aksine, desenli ve pek çok çeşitli duvar kaplama modelleri artık hem evlerimizde hem iş yerlerimizde hem de kamuya açık alanlarda iyi bir dekore parçası olarak kendini göstermekte. Her ne kadar hala temel duvar boyama alışkanlıkları da devam ediyor olsa da, çoğu kişinin alan dekorasyonu konusunda duvar kağıdı kullanımına ağırlık verdiği gözlerden kaçmıyor.

En azından duvar yeni bir renge boyanıp yeni bir soluk kazandırılsa da, ortamın mimarisine ve ruhuna uygun olacak şekilde duvarın bir kısmına da duvar kağıdı uygulaması yapılarak daha hoş bir görüntü elde edilebilmekte. İlk piyasaya sürüldüğü süreçten bugüne pek çok farklı çeşit ve modelle kullanıcıların beğenisine sunulmaya devam edilen duvar kağıtları, her keseye uygun olacak şekilde üretildiğinden ulaşılması oldukça kolay bir dekoratif ürün haline gelmiştir. Hatta hesaplandığında ortam duvarlarına komple harcanacak boya maliyetinden daha düşük maliyetlere kaplama yapılabiliyor olması, kişileri daha ekonomik bir çözüm olarak dekoratif duvar kağıdı seçimi yapmaya yönlendirmektedir.

Duvar Kağıdı Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Ev ortamından örneklendirirsek, evlerin duvarlarında boya kullanan kişilerin hem sağlık açısından hem de estetik açısından güzelliği yakalayabilmek adına gerekirse her yıl duvar boyalarını yenilettikleri bilinen bir gerçektir. Ancak, duvarı dekoratif kağıtla kaplama uygulamasının yaygınlaşmasıyla ve bu ürünlerin anti bakteriyel özellikle üretilmeye başlanmasıyla birlikte boyaya nazaran çok daha kullanışlı ve temiz bir ortam elde edebiliyor olunması bu ürüne olan rağbeti de arttırmıştır.

Dekoratif Duvar Kağıdı Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Duvar kağıdı kullanımı konusunda öncelik olarak, bu uygulamanın hangi ortama yapılacağı ve bahsi geçen ortamın hangi amaçlarla kullanılacağıdır. Eğer bir ev duvarından bahsediyorsak daha kişisel tercihler ön plana çıkabilir ancak kurumsal bir firmanın ofis duvarı kaplaması yapılıyorsa daha genel desenlerden biri tercih edilmelidir. Bununla birlikte evin her duvarında da aynı uygulamanın yapılması, ortamı tarz olarak biraz sıkıcı hale getirdiğinden; mutfak, banyo gibi daha az kullanılır olan alanlarda daha iddialı bir dekorasyon uygulaması; yatak odası, salon gibi gibi alanlarda da evin ve bireylerin kendine has ruhunu yansıtabilecek uygulamaların yapılması uygun olur. Bir başka dikkat edilecek husus da (yine ev ortamından örneklendirerek anlatımımıza devam ediyoruz); evde eğer bir bebek ya da evcil bir hayvan varsa; yıpranmaya ve yırtılmaya karşı, özellikle bakteri savar olan bir duvar kağıdı seçimi yapılırsa çok daha doğru ve mutlu edici sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Ortamın metrekaresinin ne kadar olduğu, ortamda kaç duvar olduğu ve uzunluklarının ne kadar olduğu seçilecek kağıtlar için oldukça önemlidir. Bunun nedeni, odanın büyük ya da küçük oluşuna göre; ortamın havadarlığını boğmayacak ve belki de daha ferah gösterecek desenlerdeki dekoratif kaplama kağıtlarının seçilmesi gerekliliğidir. Son olarak değineceğimiz husus, duvar kaplaması yapılırken ortamdan tamamen bağımsız olarak bir model seçilmesi yanlış bir karar olacaktır. Ortamda bulunan eşyalara, hangi tarza uygun bir dekorasyon seçimi yapıldığına vb. hususlara dikkat edilerek ortamda sırıtmayacak ve şıklığı bütünleyecek duvar kağıdı seçimi yapılması çok daha doğrudur.

Etiketler: duvar kağıdı
Aralık 20, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR