Salon Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır 2022

Salon Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Salon dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler konusu oldukça geniş kapsamlı bir konudur. Salon dizaynında renkten dokuya birçok noktaya dikkat etmek ve özenle seçmek gerekiyor. Gün içinde vaktin en çok geçtiği yer şüphesiz salonlardır. Üstelik gelen misafirlerin salonda ağırlanması da salona özen göstermek için başka bir sebeptir. Hoş bir salon dekorasyonu ile geçirdiğiniz vakti daha verimli hale getirmeniz mümkün olacaktır.

   

Salon Dekorasyonu Neden Önemlidir?

Salonunun en iyi şekilde görünmesini elbette herkes ister. Peki, salon dekorasyonu neden önemlidir? Salonun iyi bir dekorasyona sahip olması görünüş açısından tabi ki her zaman önemlidir. Ancak bunun yanı sıra önemli olduğu başka noktalarda vardır. İnsanlar yapı gereği bulundukları ortamın havasına ve durumuna göre psikolojik olarak etkilenmektedir. Hal böyle olunca salon dekorasyonu da orada bulunan kişileri etkiliyor.
 

Salonu istediğiniz şekilde dekore ettiğiniz takdirde kendinize hoş vakitler geçirebileceğiniz bir ortam oluşturmanızda mümkün oluyor. Bu yüzden salon dekorasyonu çokta hafife alınacak bir konu değildir.

 

Ev Tipine Göre Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

 

Her evin salonu farklı oluyor elbette. Bu durumda ise salonunu en hoş şekilde dekore etmek isteyen kişiler “Ev tipine göre salon dekorasyonu nasıl yapılır?” sorusunun cevabını merak edebiliyor.  Ev tipine göre salon dekorasyonları:

  salon dekorasyon onerileri 2022    

Dikdörtgen Salon Dekorasyon

 

Dikdörtgen salonlarda yemek masası olarak dikdörtgen seçmek uygun olacaktır. Uygun alan olduğu sürece yemek masanızı kapıya en yakın şekilde konumlandırmalısınız. Yemek masası bölümünde ayna bulunması alanın derin görünmesini sağlayacaktır. Koltukların hemen karşısına ise televizyonunuzu yerleştirebilirsiniz. Dikdörtgen salonlarda L tipi koltukta sıklıkla tercih edilmektedir. Eğer böyle bir tercih yapmak ister iseniz önüne dikdörtgen bir sehpa koyabilirsiniz.

 

L Tipi Salon Dekorasyon

 

L tipi salon dekorasyonları daha kolay olabilmektedir. Bu tip salonları ikiye bölmek daha avantajlı olmaktadır. Öncelikle hangi tarafa yemek masası koymak istediğinize karar vererek odanın bir kısmını yemek masasına diğer kısmına ise oturma grubunu yerleştirebilirsiniz. Farklı dekoratifler kullanarak iki alanı birbirinden farklı olacak şekilde yapabilirsiniz.

 

Kare Salon Dekorasyon

 

Kare salon dekorasyonlarında odanın bir odak noktası olmalıdır. Bu odak noktasına ise kitaplık, televizyon gibi eşyalar yerleştirilebilir. Koltuk takımları ise odak noktasına bakacak şekilde konumlandırılmalıdır. Dilerseniz oturma gruplarınızı karşılıkla olarak da kullanabilirsiniz. Böylelikle hoş bir sohbet ortamı oluşturmuş olursunuz. Kare salonlar için koltuk takımları üçlü-ikili-tekli olarak tercih edilebildiği gibi üçlü-üçlü-tekli şeklinde de tercih edilebilmektedir.

 

Salon Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

“Salon dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” sorusuna cevap olarak verilebilecek birkaç tane önemli nokta bulunuyor. Dizaynınızı ön plana çıkarak en önemli noktalardan birisi şüphesiz renk seçimidir.

 

Salon dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise eşyalarınızın tam salona uygun boyutta olmasıdır. Eşyaların küçük olması halinde salonunuz boş görünecektir. Büyük olması halinde ise salon olduğundan daha kalabalık görünerek göz yoracak şekilde olacaktır. Salonunuzun büyüklüğüne uygun olacak şekilde bir ışıklandırma seçmelisiniz. Odayı aydınlatacak olan ışık odanın havasını belirleyici en önemli hususlardan birisidir.

 

Salon Dekorasyonu Yaparken Renk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

“Salon dekorasyonu yaparken renk seçimi nasıl olmalıdır?” sorusu için bazı püf noktaları bilmekte fayda olacaktır. Salonunuzun hoş görünmesi için eşyalarınızı seçerken zıt renkler tercih etmeniz hoş bir hava katacaktır. Zıt renk kullanımı yaparken açık renk kullanımını eşit olacak şekilde ayarlamasınız. Zıt renkler ile açık renkleri eşit ölçüde kullandığınız takdirde çok hoş bir renk uyumu yakalayacaksınızdır.

 

Odanın rengini değiştirecek iseniz zemine yakın bir renk kullanmanız çok hoş bir görüntü sağlayacaktır. Halı ile mobilyaların renklerinin yakın olması da renk uyumu konusunda oldukça önemli bir noktadır. Fon perde kullanmayı tercih ediyor iseniz halınız ile aynı renkte kullanabilirsiniz. Ayrıca koltuklarınız ve yastıklarınızın renklerini uyumlu hale getirebilirsiniz.

 

Salon dekorasyonunda mobilya rengi olarak genellikle bej, kahve tonları, gri gibi renkler tercih edilmektedir. Bu renkler ile dekorasyonu tamamlamak kolay olduğu gibi sade ve şık bir görünüm yakalamak içinde uygun olmaktadır. Üstelik bu renkler ile huzurlu bir ortam oluşturmakta mümkün olacaktır.

 

Salonunuzda kullanacak olduğunuz ışığın rengi de salonun havasını değiştirecektir. Salonlarda genellikle sarı ışık tercih edilmektedir. Sizde salonunuzda sarı ışığı değerlendirebilirsiniz.

 
Etiketler: salon dekorasyonu 2022, ev tipine göre salon dekorasyonu, salon dekorasyonu renk önerileri, Dikdörtgen Salon Dekorasyon, L Tipi Salon Dekorasyon, Kare Salon Dekorasyon
Nisan 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR