Dekoratif Poliüretan Sütun

Dekoratif Poliüretan Sütun

Dekoratif Poliüretan Sütun Modelleri

Poliüretan doğal ünite zincirlerinden oluşmuş bir polimerdir, köpüğe benzeyen bir yapısı vardır ancak sanıldığının aksine köpük değildir. Köpük ile karşılaştırıldığında daha sert bir malzemeden yapılmıştır ve çok daha dayanıklı bir üründür. Bu sebeple günümüzde birçok dekorasyon ürününde poliüretanın kullanıldığı görülür. Özellikle duvar çıtalarında sıklıkla kullanılan poliüretan,  sütun dekorlarında da kullanılmaktadır.

Sütun kullanımı tarih boyunca uygarlıkların bir temsili halini almıştır. Günümüzde de poliüretan sütunlar Yunan ve Roma mimarisini yansıtan en önemli öğelerin başında gelir. Geçmiş dönemlerde tapınaklarda, hazine binalarında ve saraylarda kullanılan bu sütunlar günümüzde tüm yaşam alanlarında kullanılabilmektedir. Bulunduğu mekanları daha ihtişamlı ve zengin gösterdikleri için genellikle düğün salonu dekorasyonlarında eğlence mekanlarında, restoranlarda ya da şık villalarda tercih edilmektedirler. Yine geçmiş zamanlarda olduğu gibi tarihi yapı restorasyonlarında, köşklerde ve saraylarda vazgeçilmez bir dekorasyon fikri olarak karşımıza çıkar.

Dekoratif Poliüretan Sütun Özellikleri

Dekoratif Poliüretan Sütunlarla ilgili en merak edilen sorulardan biri dış cephelerde kullanılıp kullanılamıyacağıdır. Dekoratif Poliüretan sütunlar hem iç hem de dış mekanlarda rahatlıkla tercih edilebilir ürünlerdir. Darbelere karşı dayanıklıdır ve nemden veya sudan etkilenmezler. Dilediğiniz iç dış cephe boyalarıyla boyayabilirsiniz. Yaptırmak istediğiniz alanın dekorasyonuna uygun olarak yarım sütun ya da tam sütun tercih edebilmektedir. Dekoratif Poliüretan Sütunlar özel tasarım olarak farklı ölçülerde tasarlanabileceği gibi genellikle sütun boyu 2 metre, sütun başlık kısmı 40 cm, ayak kısmı 20 cm, toplam boyu 2,60 cm, çapı 30cm’dir.

Dekoratif Poliüretan Sütunların Başlık Çeşitleri

Dekoratif Poliüretan Sütunlarda genellikle Dor, İon ve Korinth başlıkları kullanılmaktadır. Dor Sütun Başlığı: M.Ö. 6. Yüzyılda kullanılmaya başlayan bu başlık çeşidi antik mimarlıkta sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Ekhintus ve abakustan oluşan bu başlık görünüş olarak yastık ve deniz kestanesine benzetilmektedir. Dört tarafından bakıldığında da aynı görünür.

İon Sütun Başlığı: Anadolu’nun  batı ve güney kıyılarında M. Ö. 6. Yüzyılda ortaya çıkan bu başlık daha çok iç mekanlarda tercih edilmektedir. Volut, volüt gözü ve abakustan meydana gelen bu başlık kıvrımlıdır ve kıvrımlar yaprak ve yumurta dizisi oluşturur. İki tarafından bakıldığında aynı görünür.

Korinth Sütun Başlığı: Diğer başlıklara göre daha eski olan ve başlangıcı M.Ö. 5. Yüzyıla dayanan bu başlıklar yukarı doğru genişleyen sepet şeklindedirler. Başlık, acanthus yaprakları, volütler oluşturan helixler ve abakustan oluşur. Abakus dört cephede bir rozetlerle süslenmiştir.

Dekoratif Poliüretan Sütunları buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Etiketler: dekoratif sütun, poliüretan sütun, dekorattif poliüretan sütun
Ekim 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR